Cash is koning

Administratie zzp

 

 

 

De moeilijkst te beheren boekhouding is die van het kasgeld. Financiële verplichtingen zijn eenvoudigweg een mengeling van betalingen en ontvangsten. U bezit contant geld, u brengt het naar uw bank waar het wordt omgezet in een monetair cijfer, u geeft het terug aan de bank. Het cijfer wordt een geldstroom genoemd, wat er met je geld gebeurt is een boekhoudkundig proces. Het vereist dat u een beslissing neemt over hoe het geld in en uit uw bedrijf stroomt. Dat kost tijd, geld en energie. U volgt het geld en laat het in en uit stromen. Het is belangrijk dat u begrijpt dat wat u doet niet alleen invloed heeft op uw persoonlijke leven, maar ook op het leven van anderen. Het heeft direct of indirect invloed op het leven van anderen, vooral op degenen op wie u invloed heeft.

Een administratie is een verslag van informatie: hoe is het tot stand gekomen? wie waren erbij betrokken? wat is er gebeurd? hoe is het gedaan? wat heb je gedaan?

Effectief bestuur begint met de geldstroom. . van waar komt het geld? hoe is het gemaakt? hoe is het geïnvesteerd? wanneer is het gebeurd? hoe is het zo gekomen? ervoor en erna.

Binnen 3 dagen veranderingen aanbrengen in je IFA. U kunt meer leren over die 3 dagen bij “5 Manieren om van uw IFA een Levens Succes Verhaal te maken,” een cursus van Todstadtor bij Building Business uitgevallen.

Als je je geld niet lang vasthoudt, verlies je het. Honderd dollar die je drie dagen vasthield, had in één dag 10.000 dollar kunnen zijn. Ik noem die ongeveer 1-daagse verschillen in cash flow de “dusser zone”. Het vergt speciale vaardigheden om cash te behouden en je moet in staat zijn om je cash effectief te beheren binnen snelle en kleine tijdsbestekken, wat de IFA doet, plus dat je wat belasting- en spaaraftrek krijgt. Als u geen veranderingen aanbrengt in uw liquide middelen en de geldstroom, draagt u het over aan de overheid en die leent het u dan uit of verliest het aan rentebetalingen.

Wat we wel en niet doen kan van invloed zijn op de omvang van het bedrijf waar we ons mee inlaten. U ziet dat met uw IFA-rekening en de belastingschijf de manier waarop u uw inkomen bepaalt gewoon een grote invloed kan hebben op de hoeveelheid belastingen en de cashflow die uw bedrijf heeft.

Financiële eerlijkheid is een vereiste om belastingbesparingen te maken. Een eenmansfirma heeft de neiging om de boekhouding beter te begrijpen. Een eenmansfirma kan een klant uit een bronformule laten drinken, terwijl een goed-professionele firma zich zal omdraaien en de resultaten zal analyseren want zij willen rekeningen en positie kunnen aanbieden. Rekeningen zijn essentieel voor het al dan niet runnen van een bedrijf, dus zorg ervoor dat je ze goed krijgt.

Cash flow is niet de basis van boekhouden. Cash is koning. Ongeacht de andere concepten en technieken die je gebruikt voor informatie, Cash is King. En in mijn loopbaan heb ik belastingbesparende rekeningen gezien die echt weinig cashflow nodig hadden. Ze waren niet bedoeld om belasting te besparen, maar om geld te budgetteren en te beheren. De algemene reden waarom ze werden gecreëerd was om uw geld daar te houden wanneer u het nodig had boven alles.

Het is bekend dat geld het moeilijkst te beheren is. Ik heb uitdagingen op het gebied van cash flow management gezien, gaande van een gaslek dat gewoon te groot was om te dichten tot het gebruik van zo veel gas door een bepaalde klant en bedrijfseigenaar. Cash is het levensbloed van een bedrijf.

Een van de gemakkelijkste uitdagingen om te beheren is de gemakkelijkste. Je moet een systeem hebben, dat op de computer gebaseerd is. Of het nu een manueel systeem is (zoals mijn manuele geldkoeler) of een elektronisch systeem (zoals mijn debetkaart ingeschreven in Quickbooks). Je moet een systeem hebben.

Terzijde: als u gebruik maakt van een elektronisch incassosysteem, zoals mijn Debit Card in Quickbooks, kunt u credit card-ontvangsten als een passende fout in uw verwerking opnemen. Dit genereert een duplicaat, wat uw debiteuren verhoogt. Voor zover een elektronisch geldinzamelingssysteem, zorg ervoor dat u van plan bent op geregelde betalingen, Gekwalificeerde, en Niet Gekwalificeerde verkopen. Dit geeft u het verste bereik van contant geld en de huur-/koopovereenkomst. Ons cash management systeem is opgezet voor Cash, niet Netto, kredieten.

lees meer:

Accountant Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.