Hoe om te gaan met financiële zorgen

Groepen aan tafels in coffeeshops, restaurants of in het park hebben een gemeenschappelijk doel – mensen van hun plaats waar ze zich niet goed voelen naar hun plaats waar ze zich goed voelen brengen. Met andere woorden: mindfulness en het vermogen om verandering te omarmen. Met andere woorden: recessie.

Het kan zijn dat je al waarneemt dat je in de huidige staat bent van een bepaalde taak of een lopend project. Anders, met de huidige toestand van de wereldeconomie, en mijn persoonlijk perspectief daarvan – zou de wereld nog onzekerder kunnen zijn.

Volgens Wikipedia: Recessie is een wereldwijd verschijnsel op de financiële markt dat wordt veroorzaakt door een vertraging of een algemene terugval van het tempo van de economie. Recessie is een technische term die van toepassing is op een veel voorkomende financiële situatie. Thailand heeft een "periode van afhankelijkheid" doorgemaakt, die duurde van ongeveer 1998 tot 2003. De gevolgen van de wereldwijde financiële ineenstorting zijn zeer opmerkelijk in die zin dat de Thaise economie in een periode van ernstige financiële beroering terechtkwam.

Maar vanuit een emotioneel standpunt bekeken, boezemt de angst voor financiële onrust ons niet alleen angst in, maar geeft Prediker 6:20 ons de naam "zorgen", zodat zorgen een noodzaak zijn die niet mag worden uitgesloten. De waarheid is dat financiële zorgen onvermijdelijk zijn, ze horen bij het territorium. Er is echter maar één manier om ermee om te gaan of zelfs het begin van paniek te voorkomen. Door goed voor uzelf te zorgen, vooral op financieel gebied.

De maaltijd en de baan

Terwijl het nieuws zich concentreert op de financiële gevolgen van de recessie, heb ik gemerkt dat voor de meeste mensen het de maaltijd en de baan zelf zijn die veel aandacht krijgen. De media probeert op dit moment de verraderlijke kant van de recessie te belichten. Financiële zorgen raken de meesten van ons, op elk aspect van ons leven. Het interessantste is hoe de zorgen en de angst ons onze prioriteiten doen stellen.

Een goede vriend van mij, Shutk Jtl faaji, zei in een artikel over de financiële crisis tijdens de recessie, dat in de meeste gevallen mensen zich schuldig voelen als ze het gevoel hebben dat er iets ergs gebeurt of staat te gebeuren, terwijl de situatie in feite helemaal niet zo erg is. Dit gevoel dat iets verre van goed is, zorgt ervoor dat je de wereld om je heen op tilt slaat. Je reageert het af op je naasten en familie. Dit komt vooral door angst. Het komt voort uit de onrust die veroorzaakt wordt door zorgen of angst.

Samengevat, alle zorgen zijn het product van de behoefte van het ego. Neem de bezorgdheid weg van de economie en maak je zorgen over jezelf. Dit zal op zijn beurt voorkomen dat je je zorgen maakt over dingen waar je geen controle over hebt.

Handige tips bij het omgaan met geldzorgen

o Plannen, plannen, plannen en nog eens plannen.

o Doe dingen eerder met een doel en hoop niet dat dingen vanzelf gaan.

o Neem waardigheid naar uitkomst zonder de behoefte aan externe vergelijkingen.

o Erken de angst maar adem door de angst heen om je lichaam, je geest op te pompen. Erken de zorgen maar blijf kalm. Alle bezorgdheid is een dualiteit. Bezorgdheid genereert niets.

o Concentreer je op het helpen van anderen. Weet dat je zeer gezegend bent dat je leeft.

o Probeer naar je eigen glas te kijken, als het halfvol is, dan ben je op weg naar een droom die uitkomt.

o Straf jezelf als je van je schema afvalt.

o Als je klaar bent met werken, doe dan de dingen die je een goed gevoel geven: geniet van de muziek, de komedie, de bloemen, de tuin, het park, de zon, de maan.

o Als je moeite hebt je uitgaven onder controle te houden, draai het dan om en zeg positieve dingen, zoals Wees dankbaar dat je je geen zorgen hoeft te maken.

o Als u zich ongemakkelijk voelt in een sociale omgeving, ga dan een avondje uit of ga dansen.

o Waardeer de natuur, glimlach naar de lucht, de zee, de regen, het gras, de kleine insecten die hun leven leiden.

o Denk er niet aan om op de klok te kijken, laat het gewoon komen en gaan zoals al het andere in de wereld.

o Verander een situatie, als die inhoudt dat je bij mensen bent die je niet leuk vindt, ga dan weg.

o Als je gestrest raakt door geldzorgen over je werk, stop dan en maak een plan. Hoe ga je er mee om?

o Ga mediteren. Misschien duurt het 18 tot 48 uur om in de meditatieve modus te komen.

o Waardeer en vier. Adem het wonder van het leven in. Waardeer de lucht die je inademt.

o Mededogen kan je helpen alles op een rijtje te zetten en je innerlijke kracht te geven.

o Weet dat je gelukkig bent en dat je niet alleen bent. Iedereen moet van tijd tot tijd lijden.

o Zelfbewustzijn en empathie en eigenbelang is de sleutel tot je groei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.