Hoe vermijd je binnen

Wanneer de rups enkele centimeters lang is, moet u het lichaamsdeel waaruit de rups is verwijderd, afsnijden. Om dit te voorkomen, moet je de beweging van de rups door de tuin strikt onder controle houden. Houd alles zo stil mogelijk. Zelfs dan kan de beweging van de rups nog haperen. Wees volhardend. Geef niet op. Uiteindelijk zul je tevreden zijn dat je je plicht hebt gedaan en de rups is verwijderd.

Een ander vervelend voorbeeld van de erwtenluis is de zwarte peperkever. Dit is een kleine kever met zwarte en lichtgekleurde strepen op zijn kop. De strepen lopen helemaal door over de achterkant van zijn lichaam. Hij wordt ook wel "duizendpoot" genoemd. Tijdens de zomer zal de snuitkever vaak in de schemering uit de grond komen en zich in uw erwtenplanten boren, inclusief de peulen. Hij eet de erwten helemaal door totdat hij in zijn nest komt en gecontroleerd wordt. Als hij niet wordt gevonden, zal het nest worden vernietigd en zal hij wegvliegen.

Erwten zijn bijzonder vatbaar voor de zwarte-kant trosziekte. Er zijn drie componenten die de ziekte veroorzaken – bodem, weer en schimmel. Extreem hoge temperaturen bijvoorbeeld veroorzaken de ziekte, terwijl gestresste omstandigheden de ziekte verergeren. Erwten worden alleen ernstig aangetast als hun wortels zijn aangetast. U kunt de plant redden door het gewas te begraven terwijl het nog groeit, in de herfst of door het te vernietigen. Laat de rupsen of snuitkevers zich niet tegoed doen aan de opkomende scheuten van jonge erwten.

Erwten oogsten

In het Verenigd Koninkrijk kunnen tuinders erwten rechtstreeks uit de peulen telen wanneer ze op hun best worden geplukt. Zij kunnen variëteiten met een langer seizoen uit andere delen van het land kopen of, voor een betere en langere versheid op de boerderij, erwten in canirloom-vorm telen. De smaak van een heirloom erwt is het lekkerst, maar met moderne technieken is het mogelijk ze in elk seizoen te telen en met de juiste nazorg is het niet nodig de resterende peulen ooit nog te kopen.

Erwten voor binnenshuis

Veel mensen kweken erwten binnenshuis omdat ze resistent zijn tegen plagen en dergelijke planten niet veel verzorging nodig hebben. Erwten zijn erwten en er is een reden waarom ze als sierplant worden gebruikt. Ze worden vaak weggelaten uit de dieetplannen van veel kinderen met ernstige maaltijdaanvallen of lichaamsproblemen zoals spijsvertering. Een kweekproject binnenshuis is een geweldige aanvulling op een gezinsdieet als voorgerecht en volwaardig gerecht van tijd tot tijd. Ze kunnen ook rauw worden gegeten in salades en sandwiches.

Binnenshuis kweken is geen gemakkelijk project. Je moet je bewust zijn van de vele behoeften die een plant heeft en hem de beste groeiomstandigheden bieden. Erwten zijn geen waterminnende planten en in warme omstandigheden die voortdurend water nodig hebben, zullen de planten verwelken en afsterven.

Erwten planten

Het planten van erwten moet beginnen met de selectie van de juiste plantensoort. Perlieten zijn bijvoorbeeld ideaal voor hydrocultuursystemen. Ze zijn geschikt voor systemen waar voortdurend water en voedingsstoffen aan het systeem worden toegevoerd. Aan de andere kant, gezien het klimaat in je omgeving, zijn erwten alleen geschikt voor gebieden met een mild klimaat.

Als je eenmaal hebt besloten welke plant je wilt, heb je zaden nodig. De zaden moeten oud en gedroogd zijn en op een koele, droge plaats worden bewaard. Zogenaamde "zelfzaaiende" erwten groeien uit de zijkanten en acties van de "nematoden" familie. Ze hoeven niet met de zaden omhoog te worden geplant om degeneratie en infectie door schimmels te voorkomen. Als de zaailingen klein zijn, kunnen ze in voedingsblikken of eierdoosjes worden geplaatst.

Het is belangrijk de jonge planten voor het planten af te harden. Dit moet in het voorjaar gebeuren en de planten moeten met een snoeischaar worden gesnoeid om nieuwe groei mogelijk te maken en wonden te voorkomen. Zodra de jonge planten zijn afgehard, kunnen ze buiten worden geplant. De planten zullen moeten worden uitgedund en dit moet met de hand gebeuren. Planten die normaal niet samen worden geteeld, kunnen worden geplant omdat ze de rol van elkaar zullen vervullen.

Hoe zien de jonge planten eruit nadat ze zijn geplant? De jonge planten hebben bescherming nodig en kooikevers zijn een goed materiaal om de planten mee af te dekken. Ze zullen ook helpen om de extreme kou op afstand te houden en helpen om het vocht in de grond te houden. Verplaats deANTIachy die doorgroeit naar de grotere planten en zet ze op palen. Alles wat niet gemakkelijk kan worden verplaatst, moet in huis worden gehouden of worden afgeknipt.

Zelfs planten die normaal niet samen worden gekweekt, moeten worden gecontroleerd voordat ze worden verplaatst. Sommige ruimtes zijn te groot of niet geschikt voor de plant om te vullen. Tomaten bijvoorbeeld moeten worden gestekt of gekooid. Sommige groenten moeten worden begraven of afgedekt. Sommige groenten zijn stokbonen en die moeten in een hok worden gehouden, ook dit kan worden vermeden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.